2024. március 31.
befektetési arany

Megéri aranyba fektetni?

Az aranyba való befektetés értékét és előnyeit számos tényező befolyásolja, és nem lehet egyértelmű választ adni arra, hogy mindenkinek megéri-e ez a befektetési forma.

Fontos megérteni, hogy minden befektetésnek megvannak a saját kockázatai, előnyei, és az egyéni pénzügyi helyzettől, célkitűzéstől, hozzáállástól függ, hogy az arany befektetése a konkrét helyzetben ésszerű-e.

Előnyök az aranyba való befektetésben

Értékállóság és menedék

Az arany hosszú távon értékálló maradt és menedékként szolgált instabil gazdasági időkben, pénzügyi válságok során. Sokan az aranyat olyan eszköznek tartják, amely segíthet a vagyon megőrzésében és a befektetési portfólió diverzifikálásában.

Infláció elleni védelem

Az arany hagyományosan védelmet nyújt az infláció kedvezőtlen hatásai ellen. Ha a pénz elértéktelenedik, az arany ára általában emelkedhet, ami segíthet fenntartani az értéket.

Globális likviditás

Az arany egy nemzetközileg elismert fizetőeszköz, amely könnyen eladható és vásárolható a világ bármely részén, így globális likviditást biztosít.

Hátrányok az aranyba való befektetésben

Hozam

Az arany hozama hosszú távon általában nem vetekszik más eszközökkel, például részvényekkel vagy kötvényekkel. Az arany árfolyama is változékony lehet, ami rövid távú veszteségeket eredményezhet.

Nem kamatozik

Az arany önmagában nem termel hozamot, mint például a kamatos kamatú befektetések vagy osztalékfizető részvények. (De valójában nem is ezen tulajdonsága miatt vásárolunk befektetésre aranyat.)erre szükség van?

Kockázatok

Az arany árát számos tényező befolyásolhatja, mint például a gazdasági helyzet, a kamatlábak, a geopolitikai események és a kereslet változása. Elmondható, hogy az aranyba való befektetés sem mentes a kockázatoktól, azonban visszamenőlegesen az arany ára emelkedő tendenciát mutat évtizedek óta.

Mielőtt az aranyba való befektetés mellett dönt, érdemes alaposan átgondolni a személyes pénzügyi helyzetét, rövid és hosszútávú céljait, befektetési stratégiáját.

Befektetési arany vásárlásánál támaszkodjon megbízható partnerére, a 4 Gold Kft-re! 

További információért forduljon kollégáinkhoz! 

☎️+36 20 585 0505 ☎️+36 30 391 1793 

📍A Népligetnél: 1089 Budapest, Bláthy Ottó utca 3-5.

📍Tolna megyében: 7025 Bölcske Paksi út 9.


tagcalendar-fullcross